הולנד משיגה עכשיו 50% מהחשמל שלה ממקורות מתחדשים! מה משמעות זה עבורך?

11 במרץ 2025

גלה כיצד הולנד משיגה עכשיו 50% מהחשמל שלה ממקורות מתחדשים ואיזה impact זה יכול להיות עליך. קרא על ההשפעות הסביבתיות והכלכליות של המעבר לאנרגיה נקייה.

צ'ילה ויעדי האנרגיה המתחדשת

צ'ילה מתקדמת לכיוון מהפכה בתחום האנרגיה המתחדשת, על פי מומחים, היא עתידה לקבל יותר מ-68% מהחשמל שלה ממקורות מתחדשים עד לשנת 2030. בימים אלו, השיעור עומד על 13% בלבד, אך עם העלייה בשימוש באנרגיית הרוח והשמש, צ'ילה מתקרבת ליעד השאפתני שלה. המעבר למקורות אלו יספקו 40% מכלל ייצור האנרגיה שלה עד שנת 2030. למידע נוסף.

תחום האנרגיה באיחוד האירופי

האיחוד האירופי הציב לעצמו יעד להגביר את השימוש באנרגיה מתחדשת ל-20% עד 2020, ול-32% עד 2030. האתגרים הגדולים ביותר בפני המדינות החברות הם הפיתוח והטמעה של טכנולוגיות חדשות והקמה של תשתיות מתאימות לצורכי העתיד. נקודות מפתח בקרבה ליעדים הן ספרד וגרמניה, כאשר למרות ההתחייבויות הן מתמודדות עם מחסור בפתרונות אחסון חשמל מספקים.

צמיחת האנרגיה המתחדשת בגרמניה ובספרד

גרמניה וספרד הציבו לעצמן מקום כמדינות חלוצות בתחום האנרגיה המתחדשת. בשנה האחרונה, יותר מ-50% מהחשמל בגרמניה ובספרד נוצר ממקורות מתחדשים כמו שמש, רוח ומים. פורטוגל אף הקדימה את שתיהן והגיעה לשיעור גבוה יותר של 72%. כתוצאה מצמיחה זו, מחירי החשמל במדינות אלו רשמו ירידה. קרא את המאמר.

מאמצי האנרגיה הירוקה בארצות הברית וקנדה

בארצות הברית, קנדה ומכסיקו, המשולבות כמדינות NAFTA, קיים יעד להגיע ל-50% ייצור אנרגיה ממקורות מתחדשים עד 2025. היתרון הגאוגרפי בשילוב אפשרויות המרובות לאנרגיה רוחנית ושמשית, מציב אותן בעמדה מצוינת להשגת היעד. לקריאה נוספת.

התפתחות מדינות ברחבי העולם

מדינות כמו אורוגוואי ורומניה ממשיכות להוביל בתחום. אורוגוואי הצליחה להעלות את כמות האנרגיה המיוצרת מכוח הרוח מ-1% ל-34% בין השנים 2013 ל-2018. אלו דוגמאות שמפארות את יכולת המעבר המהיר למקורות אנרגיה ירוקה. קבל מידע נוסף.

אנרגיית שמש מול אנרגיית רוח – מה באמת טוב יותר עבור כדור הארץ שלך ועבור הארנק שלך?

לִקְרוֹא  פאנלים סולאריים שתדלנים לא רוצים שתדעו על החסרונות האלה

עתיד האנרגיה המתחדשת בהולנד

בהולנד הנפלאה, המטרה העיקרית היא להגיע ל-100% שימוש במקורות אנרגיה מתחדשת עד שנת 2050. האתגר כולל את בניית התשתיות הנדרשות כמו חוות רוח חדשות ומתקני אחסון, והסתגלות של תושבים לחיסכון באנרגיה. למידע נוסף.