תחום האנרגיה המתחדשת
במהלך השנים האחרונות, העולם עובר שינוי משמעותי בתחום האנרגיה. היום, אנרגיות מתחדשות כמו רוח, שמש ומים מסתמנים כפתרונות בני קיימא שמצמצמים את התלות בדלקים מזהמים. ההתקדמות בתחום זה אינה תלוי רק בטכנולוגיה, אלא גם בשיתוף הפעולה הבינלאומי להשגת מטרות משותפות של סביבה נקייה יותר.
שיתוף פעולה בינלאומי
כדי להבטיח עתיד ירוק, חשוב שהקהילה הבינלאומית תשתף פעולה ולרתום את הכוח של אפריקה. עם משאבים עשירים והזדמנויות לפיתוח, שיתוף פעולה עם המדינות המתעוררות ביבשת עשוי לתרום רבות לקידום מקורות אנרגיה נקיים.
בריטניה כדוגמה
כשמדברים על אנרגיות מתחדשות, לא ניתן להתעלם מבריטניה. המדינה מהווה סמל להצלחה מתמשכת בשימוש באנרגיית הרוח. במדינה זו הצליחו להשקיע בטכנולוגיות מתקדמות ששיפרו את יעילות הפקת האנרגיה מהרוח.
המצב הכלכלי של ספרד
מצבה הכלכלי של ספרד הושפע משמעותית במשבר החוב האירופי. עם חוב חיצוני משמעותי ותחזיות צמיחה נמוכות, ספרד נמנית על המדינות אשר נדרשות לעבור שיפורים מבניים כדי לצמוח מחדש. הורדת דירוג האשראי רק מחריפה את המצב.
סין וצמיחתה בתחום האנרגיה
סין ממשיכה להתחזק בשוק האנרגיות הנקיות. המדינה אחראית על הפקת כ-90% מהיסודות הנדירים בעולם ולא פחות מ-80% מכל שלבי הייצור של פאנלים סולריים ו-60% מטורבינות הרוח. עלייתן של חברות האנרגיה הנקייה בסין מהווה אתגר תחרותי למדינות אחרות. לקריאה נוספת על נושא זה ניתן להיכנס לכתבה של הפייננשיאל טיימס.
אנרגיית שמש מול אנרגיית רוח – מה באמת טוב יותר עבור כדור הארץ שלך ועבור הארנק שלך?
הצמיחה המהירה של אנרגיה מהרוח
לפי סוכנות האנרגיה הבינלאומית, בשנת 2021, הצמיחה הכוללת של אנרגיה מהרוח עמדה על 94 ג׳יגה וולט, 22% מתוכה סופקה על ידי חוות רוח ימיות. סוג זה של אנרגיה מתחדשת מציע יתרונות רבים מבחינת זמינות ויכולת ייצור.
תוכנית ממשלת סין
המתוקדמות בתוכנית סין להרחבת השימוש באנרגיה מתחדשת הביאה להפחתה משמעותית בעלויות הפיתוח ולהשגת יעד של 40% מהקיבולת הכוללת. כל פרויקט שיושלם אחרי יוני 2024 יצטרך להתמודד עם סבסוד מופחת, וזה ידרוש מציאת פתרונות חדשים לחדשנות בתחום.
המחסומים שמפריעים לפיתוח אנרגיה נקייה
נציגי גרינפיס הדגישו את הצורך הדחוף בהסרת החסמים לטובת יזמים בתחום. חשוב לטפל בבעיות כמו הקצאת קרקעות וריבוי גופים. לקריאה נוספת בנושא, ניתן להיכנס לאתר של גרינפיס ישראל.